Air Tightness Testing Cursus

Air Tightness Testing Cursus

Geen reacties op Air Tightness Testing Cursus

In overleg met de NBvL is door Frans Dam de Airtightness Testing Course ontwikkeld. In deze tweedaagse opleiding leert de cursist de basis om zelfstandig luchtdichtheidsmetingen op Level 1 te kunnen uitvoeren. Bij de opleiding komt uiteraard de nodige theorie aan bod maar, er is ook een praktijkonderdeel waarbij de deelnemers een set opbouwen en een meting uitvoeren. De opleiding is niet gebonden aan een bepaald merk of leverancier. Zo komt de werking van de verschillende merken van blowerdoorsets aan bod en daarmee leert de cursist zijn eigen apparatuur nog beter te gebruiken. En een belangrijk onderdeel dat zeker wordt behandeld is de BGS 13-01.

De opleiding wordt afgesloten met een examen dat wordt afgenomen door SKH. Remko van Galen en Maarten Bevaart van SKH hebben daarom op proef al een keer de opleiding gevolgd en ook zelf het examen gemaakt. Remko: “Een zeer boeiende opleiding  die voor zowel de beginner als ook voor de ervaren persoon uitdagend genoeg is”. Als het examen is behaald, verstrekt SKH de deelnemer een diploma en een persoonlijk pasje. Met het diploma kan meteen een persoonscertificering bij SKH aangevraagd worden.

Om bij te blijven met veranderingen in de markt of regelgeving blijft het pasje twee jaar geldig waarna de cursist een herhalingscursus volgt. Bij de herhalingscursus wordt ook dieper ingegaan op het onderwerp en leert de deelnemer bijvoorbeeld ook Level 3 metingen te verrichten. Met het diploma en een certificering ben je aantoonbaar onderscheidend in de markt.

 

Related Posts

BlowerDoor Leverancier

BlowerDoor

BlowerDoor Leverancier

Retrotec

Back to Top