Nieuws van leveranciers

Nieuws van leveranciers

Geen reacties op Nieuws van leveranciers

Minneapolis BlowerDoor nieuws
Belangrijke update van de meetsoftware TECTITE Express. Ondertussen is de ISO EN 9972 in enkele Europese landen geïntroduceerd. De nieuwe software TECTITE Express 5.1 biedt de keuze tussen de oude BlowerDoor Standard EN 13829 en de nieuwe BlowerDoor Standard EN ISO 9972. De prijs van deze nieuwe software versie is € 185,00 en de klanten kunnen later een andere beschikbare taalversie krijgen die zij willen.

Retrotec bloweroor nieuws

Er is een software update geweest voor Retrotec Fantastic gebruikers. Het betreft versie 5.9.17.27. Het is verstandig te controleren of u beschikt over de juiste versie. Voor gebruikers van oudere modellen Retrotec ventilatoren is er een mogelijkheid deze tegen een gereduceerd tarief om te ruilen naar een later uitgekomen model of een zwaarder model.

De firma Wholer heeft Retrotec overgenomen en de nieuwe naam wordt Wholer-Retrotec. Inmiddels kunnen in Nederland de Retrotec drukmeters worden gekalibreerd, en medio augustus is het ook mogelijk om ventilatoren te laten kalibreren in Nederland onder ILAC 17024

Minneapolis BlowerDoor meldt verder nog

Wat betekent de nieuwe norm ISO EN 9972 en voor BlowerDoor metingen?
In december 2015 is de laatste editie van ISO EN 9972 gepubliceerd als toepasselijke standaard voor BlowerDoor-metingen voor gebouwen. In sommige Europese landen is de voorganger standaard EN 13829 ingetrokken of is een overgangsperiode ingesteld. Voor de meetoefening zijn de veranderingen minimaal, eigenlijk zijn de nieuwe en oude normen zeer vergelijkbaar en beschrijven dezelfde meetmethode. Dit komt doordat EN 13829 is ontwikkeld op basis van de originele ISO 9972.

Het belangrijkste verschil is de definitie van het interne volume V: volgens ISO EN 9972 omvat dit het volume van interne componenten zoals plafonds en binnenmuren en is daarom groter dan conform EN 13829. Opmerking: De verschillende definities van het interne volume kan ook nationaal worden gedefinieerd: Met de ISO EN 9972 kan eindelijk expliciet een eigen nationale benchmarks worden vastgesteld.

Andere verschillen volgens EN 13829 kunnen verwarring veroorzaken. Bijvoorbeeld verschillen in symbolen.
> ISO 9972 gebruikt het symbool q50 voor de lekkage bij 50 Pascal (Voorheen: EN 13829 = V50)
> EN 13829 geeft de q50 de luchtdoorlatendheid van het envelop oppervlak aan bij 50 Pascal

Bovendien vereist de nieuwe norm een breder meetbereik en grotere nauwkeurigheid van de meetapparatuur voor het opbouwen van luchtdichtheidsmetingen.
Voor klanten van onze oorspronkelijke Minneapolis BlowerDoor is dit niet relevant, omdat Minneapolis BlowerDoor-apparatuur al lange tijd zijn nauwkeurigheid heeft bewezen. Zelfs versterkte eisen in specifieke Europese landen hebben het technische leiderschap van Minneapolis BlowerDoor aangetoond voor luchtdichtheidsmetingen.

Related Posts

BlowerDoor Leverancier

BlowerDoor

BlowerDoor Leverancier

Retrotec

Back to Top