Nieuws Retroctec – december 2021

Nieuws Retroctec – december 2021

Geen reacties op Nieuws Retroctec – december 2021

Software Update Retrotec
Retrotec heeft een grote software update uitgebracht. Tip: check of de laatste versie van de software is geïnstalleerd (Public Release FanTestic 5.12.45.34). De software is te downloaden via de website van Retrotec of via de button “controleer op updates” in de huidige software versie.

Online bijscholen
Retrotec heeft bijzonder veel filmpjes online staan over mogelijkheden en toepassingen met blowerdoor apparatuur. Daarnaast vindt u er instructievideo’s onder de naam ‘Technical Thuesdays’. Deze zijn zeker de moeite waard voor iedereen die blowerdoormetingen uitvoert. Het maakt daarbij niet uit welke apparatuur u gebruikt. Bekijk het hier: https://retrotec.com/youtube/gallery/

Onderhoud deurframe
Nu de meeste bedrijven vaker en meer meten, zult u soms merken dat het klemmechaniek van het deurframe dat kan worden aangedraaid stroef gaat lopen. De oorzaak? Vervuiling op de bout uit gegalvaniseerd staal, die daardoor invreet op de messing bus in het frame.

Door deze helemaal los te draaien en vervolgens zuiver te maken met een borstel of te spoelen met water, kunt u dit vaak al voldoende verhelpen. Het smeren met olie of WD40 raden we af, omdat dit mogelijk zorgt voor minder klemkracht op het frame.

Mocht het toch noodzakelijk zijn om smeermiddel te gebruiken, dan is het aan te bevelen een zeer geringe hoeveelheid aluminium vet te gebruiken en dan alleen op het puntje van de bout. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een vervangend onderdeel te plaatsen.

 

Related Posts

BlowerDoor Leverancier

BlowerDoor

BlowerDoor Leverancier

Retrotec

Back to Top